You can have many great ideas,
but what makes the difference is
the action.

Missie

Innovatiecentrum Grote Beer biedt kantoorruimte, vergaderzalen en plaats voor events aan voor kleine en grote bedrijven. We organiseren evenementen en opleidingen voor zowel particulieren als ondernemers. Daarnaast ondersteunt en adviseert IC Grote Beer startups en innovatieve ondernemingen, zowel logistiek als inhoudelijk, in het waarmaken van hun ambities. Met ons gebouw tonen we zelf het goede voorbeeld, en kiezen we bewust voor een groene, energie-efficiënte en innovatieve technologie.

Net als het sterrenbeeld Grote Beer willen wij als innovatiecentrum een gidsende rol spelen. We ondersteunen bedrijven die werk willen maken van innovatie, groei en product leadership in de wereld van communicatie en technologische integratie.

Visie

Innovatie, respect, ondernemingszin, teamgeest en creativiteit vormen de kernwaarden van al wat we doen. We stimuleren deze waarden en bundelen krachten & ideeën door verschillende ondernemers samen te brengen onder hetzelfde dak. Ze zijn voor elkaar een inspiratiebron en testpubliek.

Ons doel:

  • Nieuwe technologiën ontwikkelen, automatiseren en integreren.
  • Applicaties ontwikkelen die mensen ontzorgen, onthaasten en gemoedsrust creëren.
  • Nieuwe Belgische patenten realiseren.

Daarbovenop willen we talent ontdekken, ondersteunen & begeleiden, en kennis regionaal verankeren.

IC Grote Beer

Onze naam kozen we niet zomaar lukraak. Zo verwijst Grote Beer enerzijds naar onze lokale verankering in Beernem. Anderzijds staat het gelijknamig sterrenbeeld synoniem voor betrouwbaarheid, stabiliteit en speelt het een belangrijke richtinggevende factor. Tot slot is het ook een verwijzing naar de Teddybeer-factor: we ontzorgen bedrijven en bieden hen een veilige “durfomgeving” en gemoedsrust.