Huiskamervrienden UCast en Connectify

08/06/2020

Huiskamervrienden ontwikkelen nieuwe software voor  de 'witte sector'

Wat als bewoners van woonzorgcentra via de televisie bezoek zouden krijgen van familieleden? Het is een onderzoeksproject waar Bert Vanhoutte (UCast) en Stefan Danschotter (Connectify) volop mee bezig zijn. De ‘witte sector’ reageert enthousiast op hun initiatief, dat eind 2020 moet resulteren in een marktrijp product genaamd Pixee, bij voorkeur onder een aansprekende merknaam. Beide ondernemers zitten boordevol plannen en willen hun geesteskindjes zo snel mogelijk opschalen, ook internationaal. Dat, en zoveel meer, leverde ruim voldoende stof op voor een boeiend dubbelinterview.

Als de typisch West-Vlaamse ondernemersgeest nog niet bestond, had Stefan Danschotter ze vermoedelijk wel uitgevonden. Het is één van de redenen waarom Bert Vanhoutte er precies hem uitpikte voor deze editie van ‘De Dubbel’.

Bert Vanhoutte: “Stefan en ik hebben elkaar een tijdje geleden leren kennen. We komen allebei uit dezelfde business. Stefan heeft een schat aan ervaring in de zorgsector en de b2b-markt (eveneens IT-gelinkt, maar dan met andere producten) en we werken sinds een aantal maanden steeds intenser samen. Je kan ons zeker complementair noemen: hij weet hoe hij iets moet commercialiseren, wij zijn dan weer sterker in productontwikkeling.”

Lees het volledige artikel hier